15 Mayıs 2013 Çarşamba

Bu Hesap Ulu Divana Kalmayacak

Ne kadar duyarsız bir toplumuz. Türkiye Cumhuriyeti tarihin en büyük terörist saldırısı ile karşı karşıya kaldık. Ama bütün televizyon programlarım eğlence programları ile dolu yayınına devam etti. Başbakanının ölen annesi için bile programlarını erteleyenler, onlarca belki de yüzlerce insanın ölümü üstüne yayınlarını ertelemeden aşağılıkça yayınlarına devam ettiler.

“Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı” olan zat(ki Allah’ta ahrette ona öyle seslenecekmiş)olay yerine gidemiyor. Devlet acz içinde.

Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığının talebi ile mahkemece alınan sansür kararı demokratik hiçbir ülkede yeri olmayan bir karardır. Olayı maniple etmekten başka bir şey değildir. Devletin koca koca bakanları insanların gözüne baka baka yalan söylüyorlar. Olayı 20 yıl önce kendisini lağvetmiş bir hareketin üstüne atıyorlar.

Bazı şeyleri açık açık konuşmak lazım. Olayın en büyük sorumlusu Yeni Osmanlı sevdalısı Amerikan maşası hükümettir. Suriye sınırımız kevgire dönmüştür. Giren çıkanın hesabı yapılamamaktadır. Yurdumuz eli kanlı el kaide militanların ve radikal İslamcıların ana karargâhı olmuştur. Başka olayların yaşanmaması için yurdumuz içindeki bütün silahlı yabancılar, ellerinden silahları alınarak sınır dışı edilmelidir.

Bir yandaş ta çıkıp televizyonda Reyhanlı’da ölenlerin Suriyeliler olduğunu ve onları Reyhanlı halkının öldürdüğünü söyleyebilecek kadar insanlıktan çıkabiliyor.

Reyhanlı’da ölenlerin acısı benim acımdır.
Bu acının sorumlularından da hesap sormak boynumun borcudur. Bu hesap ulu divana kalmayacak.

CELAL ŞENGÖR’ÜN CEHALETİ