25 Ocak 2011 Salı

Meclis Miting Alanı(Grup Toplantıları)


Meclis Miting Alanı
İki yıla yakın bir süredir mecliste danışman olarak çalışmaktayım. Mecliste ilginç pek çok olayla karşılaşıyor insan; para isteyenler, dolandırıcılar, cahil milletvekilleri, çantacı danışmanlar vb.
Bunlar bir yana ama Salı günleri meclis gerçekten insan akınına uğruyor, sebebi ise grup toplantıları. Grup toplantılarının asıl yapması gerekenler milletvekillerin ülke sorunları ve yörelerinin sorunları ile ilgili kendi genel başkanlarını ve yöneticilerini bilgilendirmeleridir. Bu toplantılar basına kapalı olmalıdır, çünkü milletvekilleri parti politikalarını ve liderlerini bu toplantılarda kıyasıya eleştirebilir ve bu dışarıya sızmaması gereken partinin özel yaşantısıdır. Gelin görün ki uygulamada bu böyle değil. Mevcut siyasi partiler yasasından kaynaklı olarak tek seçici ve hâkim güç olan genel başkanları eleştirmek bir milletvekilinin bir daha vekil seçilmesini engelleyen bir olaydır. O yüzden grup toplantıları partili vekillerin konuştukları yer olmaktan çıkmış, tek hâkim güç olan genel başkanların konuştuğu vekillerin ve şakşakçı taraftarının dinlediği toplantılar haline getirmişlerdir.
Grup toplantıları Salı günlerini sabah 10.30 başlayıp öğleden sonra 15.00’e kadar süren her parti grubu için bir saatlik toplantılardır. Meclis Salı günü ziyaretçi akınına uğruyor ve miting alanı oluyor.5000 personel birde o kadar ziyaretçiyi küçücük bir alanda düşünün…
Grup toplantıları parti liderlerinin kendilerini tatmin ettikleri ve partililerinin gazını aldıkları toplantılar olmaktan ve bu miting görüntüsünden biran önce çıkarılmalıdır. Grup toplantılarına halkın girişi yasaklanmalı ve halkın yararına yasaların çıkarılması için meclisin çalışmaları 6 saat engellenmemelidir.Bunun yapılması için tek adam sultasını destekleyen siyasi partiler yasası değiştirilmeli ve önseçim zorunlu hale getirilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CELAL ŞENGÖR’ÜN CEHALETİ