6 Eylül 2012 Perşembe

Ali Demir Yeter Artık!


Ali Demir Yeter Artık!
ÖSYM’nin son iki yılda yaptığı onlarca sınavda hata yapıldı, sorular çalındı, belli yerlere sınav kitapçıkları önceden verildi. Dile kolay onlarca hata.
Yapılan hatalar yüzünden milyonlarca yurttaşımız zarar gördü.
Son bir hafta içinde iki sınav rezaleti ile daha karşı karşıya kaldık.
İlk olarak 2010 Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) sonbahar döneminde adaylara yöneltilen sorulardan beşi yargı kararı ile iptal edildi. Bu olay 2 yıl sonra TUS sonuçlarını değiştirerek, birçok doktorun uzmanlık alanının farklılaşmasına neden oldu.
İkinci olarak CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın savcılığa taşıdığı olay sonucu 6 Mayıs 2012’de yapılan 1589 kişinin girdiği “Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı” sorularının önceden dağıtıldığı, çoğu AKP hükümetine yakın karı-koca, arkadaş, akraba isimlerin bu yolla dereceye girdiğinin tespit edilmesi ile iptal edilmek zorunda kaldı.
Yaşan bütün sınav rezaletlerinden sonra ülkemiz kamuoyunda ÖSYM tarafından yapılan sınavlara karşı büyük bir güvensizlik oluşmuştur.
Son sınavda, KPSS’ de ve daha önce şifreleme işleminde yaşananlar örgüt yapısı içinde işlenebilecek bir eylemlerdir. Artık bu eylemlilik körlerin bile görebileceği durumdadır. Ülkemizin bağımsız Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz. Biran önce halkımızın haklarını gasp eden bu çeteyi gün yüzüne çıkarınız ve adalet önünde cezalarını almalarını sağlayanız.
Demokratik ülkelerde bir hata sonucu, o hatayı yapan kurumun başındaki kişi istifa eder. Şayet etmezse görevden alınır. Maalesef bizim “İleri Demokrasi”mizde, normal demokrasi kuralları rafa kaldırılmış durumda.
Bu sınav rezaletlerinin siyasal sorumluluğunu AKP hükümeti, yönetsel sorumluluğu ise ÖSYM Başkanı Ali Demir’dir.
Ülkenin yurtseverleri yolsuzluklara sonuna kadar bulaşmış rantçı, rüşvetçi, şifreci AKP iktidarı ile mücadele etmeye hazırdır. Yapılan ilk seçimde de böylesine kokuşmuş bir iktidarını yerinden indirmek tüm yurtseverlerin görevidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CELAL ŞENGÖR’ÜN CEHALETİ