6 Ocak 2017 Cuma

SURİYE SAVAŞI VE ALEVİLERE KATLİAM ÇAĞRISI

Halep’te emperyalistlerin desteklediği cihatçı çeteler yenilgiye uğrayıp, kaçmaya başlayınca bizim
ülkede ki destekçilerini bir hüzün aldı ki sormayın. Halep’te katliam yapılıyor haberi günlerdir boyalı basınımızın ve cikcikin (twitter) trollerinin gündeminden düşmüyor.
Evet, Suriye de yıllardır bir katliam yapılıyor. İşid, el nursa gibi kökten dinci örgütler eliyle. Kelle kesme, kurşuna dizme, kadınlara tecavüz etme ve insanları diri diri ateşe verme görüntülerini ne çabuk unuttunuz?
Emperyalist destekli cihatçı çetelerin çıkardığı iç savaşta Suriye’de yüz binlerce insan öldü, milyonlarcası ise ülkemiz başta olmak üzere başka ülkelere mülteci oldu.
Büyük Ortadoğu projesi diye bir projeyi konuşanımız kalmadı. Hani RTE’nin eş başkanı olduğu. 2005-2009 yılları arasında ABD Dışişleri Bakanlığı görevini olan Condoleezza Rice, Washington Post gazetesinin 07.08.2003 tarihli sayısında yayınlanan “Transforming The Middle East–Ortadoğu’yu Dönüştürmek” başlıklı yazısında aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Fas’tan Basra körfezine kadar uzanan coğrafyada 22 devletin rejiminin, sınır ve haritalarının değiştirileceğini vurgulamıştı hani.
Ana sloganları ise Ortadoğu’ya demokrasi ve özgürlük getirmekti. Amerikan emperyalizmin getirdiği demokrasi ve özgürlük kendi çıkarlarından, kan ve gözyaşından başka bir şey değildir. Yaşananlar da bunun en büyük örneğidir.
O günden bugüne birçok ülkenin sınırı değişti, Libya’da Kaddafi iktidarı yıkıldı ve ülkesi üç parçaya bölündü. Irak’ta Saddam Hüseyin devrildi, yüz binlerce insan öldü, Irak bugün üç parça. Yani projedeki gibi haritalar ve rejimler değiştirildi. Yine Fas, Tunus, Mısır gibi ülkelerde siyasal İslamcı rejimler kurulmaya çalışıldı. Bu ülkelerde örgütlü güçler harekete geçerek emperyalist güdümlü siyasal İslamcı partileri ülke yönetiminden def ettiler. İyi de ettiler.
Emperyalistler Suriye’nin de Irak, Libya gibi olacağını düşündüler ama bu ülke de hiçbir şey istedikleri gibi olmadı. Çünkü oyuna Amerika’nın bölgede tek güç olmasını istemeyen Rusya ve Suriye’den sonra sıranın kendisine geleceğini gören İran’da dâhil oldu ve Suriye devleti geçtiğimiz günlerde 5 yıldır yaşanan iç savaşta en büyük başarısını elde ederek Halep’i tekrar kazandı.
ALEVİLER SİZE NE YAPTI?
Yukarı da kısaca değindiğim olaylardan sonra başlıktaki konuya gelirsen. Halep cihatçı çetelerden temizlenmeye başlayınca buradaki destekçileri olayı başka yere çekmeye çalışmaya başladılar.
Muş Alparslan Üniversitesi Araştırma Görevlisi olduğunu öğrendiğimiz Abdülkadir Şen cikcik (twitter) sayfasından şunları yazmış:
“Cemevi, Ali, insana saygı, Madımak, hoşgörü diyen ne kadar namussuz mezhepçi varsa Halep’te katillerle beraber. Lanetliler topluluğu…”, “Ey Halep’te çocukları, kadınları, sivilleri korkakça bombalayan rejimi savunan mezhepçiler: Sizi bu coğrafyada yeni Malazgirtler bekliyor”, “Bu coğrafyanın her köşesinde bir Malazgirt yaşanacak. Şah İsmail’in bağnaz mezhepçi piçleri hesap verecek. Şahlaştınız Yavuzlaşacağız”, “Suriye direnişi başarısız olursa savaş Anadolu’da Şah İsmail’in mezhepçi vahşileriyle yaşanacak. Herkes hesabını buna göre yapsın”, “Herkes Rus konsolosluğuna gitsin, Ben de oradayım. Mecusi İran’ı ise asla unutmayın. Bu katliam Caferi/Şii haçlı ortaklığı ile yapıldı.”
İnanabiliyor musunuz? Bunu söyleyen, ülkenin bir üniversitesinde çocuklara bilim öğretmesi gereken biri. Böyle kişilerin yetiştirdiği ve yetiştireceği çocukları bir düşünün. Suriye’de yaşanan iç savaşı ülkemize taşıyıp Alevilerin boğazlanması istiyorlar bu nasıl bir zihniyettir?
Bu Alevilerin boğazlanması için yapılan ilk çağrısı değil. Aleviler Koçgiri’de, Dersim’de, Çorum’da, Maraş’ta, Sivas’ta ve Gazi’de hep bu ve buna benzer çağrılar yüzünden katledildiler.
Buradan sormak istiyorum. Ey kendini bilmez satırların yazarı ve destekçileri Aleviler Size Ne Yaptı?
Aleviler laik, demokratik cumhuriyeti ve Atatürk’ü çok severler. Kuldan yurttaşlığa yükselmenin değerini iyi bilirler. Sizi rahatsız eden Alevilerin bu sevgisi mi?
Bugüne kadar Alevilerin yaptığı bir katliam okudunuz mu? Okuyamazsınız, insan sevgisine dayanan bir inanç sistemi böyle bir şey yapmaz çünkü.
Sizin bu mezhepçi, katliamcı çağrılarınız ülkede Sünni-Alevi çatışması çıkarmaya yetmez. Ne Aleviler ne de aklı başında Sünni yurttaşlarımızı bu çağrıya kulak asmaz. Asmamalıdır da. Ortadoğu’da yaşanan boğazlaşmanın bir benzerinin yaşanması kimsenin hayrına değildir.
Ortadoğu’da bugün yaşanan mezhepçi boğazlama ülkemizde yaşanmıyorsa, az buçuk kalmış laik sayesindedir. O yüzden laikliğe, demokrasiye, cumhuriyete ve barışa sonuna kadar sahip çıkın ki.
Barış, kardeşlik ve sevgi kazansın…
15 Aralık 2016 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CELAL ŞENGÖR’ÜN CEHALETİ